Blog Juli 2021


Het is voor veel organisaties nog te vroeg om zich zorgen te maken over kunstmatige intellegentie. De realiteit is dat we heel weinig weten over hoe het menselijk brein werkt, wat betekent dat we nog minder weten over hoe je een computer moet bouwen die net zo werkt als het menselijk brein. Ondanks enige angst voor kunstmatige intelligentie is de technologie nog steeds erg beperkt in vergelijking met menselijke intelligentie.

Een meer praktisch probleem bij kunstmatige intelligentie is het uitvinden van goede manieren voor techneuten en productmanagers om een gedeelde visie te communiceren over hoe kunstmatige intelligentie in de onderneming kan worden gebruikt.
Kunstmatige intelligentie wordt pas nuttig als het wordt aangepast aan de specifieke bedrijfscontext. De meest schaarse bron in het kunstmatige intelligentie landschap vandaag is talent, mensen die kunstmatige intelligentie kunnen toepassen om de onderneming opnieuw vorm te geven voor betere resultaten. Uw visie moet uniek en specifiek zijn voor uw organisatie, strategie en bestaande technologieën.

Begin klein en experimenteer - voordat uw concurrent dat doet

De aard van het toepassen van kunstmatige intelligentie is experimenteel.Het is niet van tevoren bekend welke technologieën en toepassingen het nuttigst zullen zijn. Het starten van een groot project is daarom ten zeerste af te raden. Het is veel efficienter om kleine experimenten te starten. Dit geeft de mogelijkheid om gemakkelijk om fouten te herstellen. Het is aan te raden om te beginnen met een een portfolio van met hypothesen over wat misschien het verschil kan maken tussen wat u nu heeft en denkt dat een echt verschil kan maken. Test die hypothesen met behulp van kleine experimenten. Leer en pas het aan gedurende het traject.

Een vuistregel voor de introductie van kunstmatige intelligentie, is dat alles wat de typische mens zonder een seconde van denken kan doen, een goede kandidaat is voor automatisering met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit zal veel druk leggen op bestaande banen en methodes van werken.

Bedreiging voor bestaande medewerkers

Kunstmatige intelligentie zal waarschijnlijk verplaatsing van het werkzaamheden veroorzaken. Een grote uitdaging is het creëren van onderwijskansen voor degenen die door kunstmatige intelligentie hun baan in gevaar zien komen. Hoe bieden we de training die hen het beste perspectief geeft bij het vinden van zinvol werk? Bedrijven zullen een eerlijke blik moeten werpen op naderende arbeidsverschuivingen en kunstmatige intelligentie-innovatie in evenwicht moeten brengen met trainingprogramma's voor hun medewerkers.